Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Juniperus chinensis (Kínai boróka) bonsai - hajlított törzsű, 25 cm
72.000 Ft
Menny.:db
Termék címkék:
bonsai boróka juniperus

Juniperus chinensis (Kínai boróka) bonsai - hajlított törzsű, 25 cm

72.000 Ft
Menny.:db

A Juniperus chinensis, vagy más néven kínai boróka az egyik legnépszerűbb bonsainövény. Könnyen alakítható, ágszerkezete harmonikus összképet eredményez.
Örökzöld növény, így egész évben ékesítheti kertedet.

Ezt a típusú bonsai fát alátét nélkül szállítjuk. A kép csak illusztráció! Rendelés esetén nem a képen látható fát, hanem egy hasonló növényt küldünk.

Leírás

A kínai boróka különös, keleties légkört hoz létre a kertben. Élénkzöld levelei és vörösesbarna kérge tökéletesen kiegészíti egymást. Feltűnő, hámló törzse még hangsúlyosabbá teszi a bonsai megjelenését.

Juniperus chinensis (Kínai boróka) bonsai
 

Hajlékony ágai sérülés nélkül hajlíthatók, így a hokidachi hagyományos bonsai stílus kivételével valamennyi stílusban kialakítható.

A Juniperus chinensis bonsai legfőbb jellemzői

  • Kültéri bonsai fa, így ennek megfelelően keress neki helyet otthonodban, munkahelyeden
  • Örökzöld fajta, egész évben csodálhatod gyönyörű, zöld lombkoronáját
  • Drótozással merev, szabálytalan szerkezet alakítható ki, melyen szépen helyezkednek el a levélpárnák
  • Hámló kérge erősen hozzájárul ahhoz, hogy már fiatal korában is idős fának látszódjon

Hogyan gondozd a Juniperus chinensis bonsait?

Bonsai fényigénye Kedveli a napos helyeket, de nyáron részleges árnyékolást igényel, mert levélzete a túl erős napsugárzástól megperzselődhet. Hazánkban kint teleltethető, de érdemes a kemény fagyoktól védeni.
Bonsai öntözése Nyáron naponta szükséges öntözni. Környező kövek, sziklák nedvesítésével gondoskodhatsz a megfelelő párásításról. A téli időszakban is tartsd nedvesen talaját!
Bonsai tápoldatozása A növekedési időszak kezdetétől kéthetente tápoldatozd a bonsait, egészen az ősz derekáig.
Bonsai metszése A vegetációs időszakban távolítsd el az új hajtások végét, de egyszerre ne túl sokat, mert az elősegíti a pikkelylevelek képződését. Bármikor drótozható, hajlékony ágainak és törzsének köszönhetően bárhogy alakítható.
Bonsai átültetése A fiatal borókát kétévente érdemes átültetni, 10 éves kora után ötévente is elegendő. Az átültetést érdemes kora tavaszra időzíteni. Speciális, bonsaiokhoz való, jó vízelvezetőképességű talajkeveréket használj!


Bonsai érdekesség
 

A boróka a gonosztól távoltartó erőt, a védelmet szimbolizálja. Csodás ajándék lehet új házba költözőknek, vagy gyermekszületés, keresztelő alkalmára.
Ismert tény, hogy borókából készül a gin is, így a borókapárlat kedvelőinek egészen biztosan elnyeri tetszését egy Juniperus bonsai.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.