Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

Üdvözöllek!

Fehér Imre vagyok, a Bonsai Hungary alapítója. Több évtizeddel ezelőtt, amikor bonsaiokkal kezdtem foglalkozni, csupán annyit tudtam a növényekről, hogy általában zöldek, mivel teljesen más területen dolgoztam előtte. Mérnök ember lévén a növények messze estek az érdeklődésemtől, a cégemben ipari tevékenységekről szóltak a mindennapok.

Aztán egyszer volt szerencsém egy bonsai gyűjteményt látni, és furcsa érzés, leküzdhetetlen vágy kerített hatalmába, hogy ezen túl ez töltse ki az életemet. Beleszerettem. Azonnal elkezdtem gyűjteni, nevelgetni és alakítani a növényeket. Azóta rendelkezem egy közel ezer darabból álló gyűjteménnyel, amiben bonsaiok, alakfák (alakra nyírt, metszett vagy drótozott nagyobb méretű fa) és alakításra váró alapanyagok egyaránt vannak.

Fehér Imre - Bonsai Hungary

Célommá vált egy újfajta látásmód és kertkultúra kialakítása, valamint az érzés - mely számomra oly nagy örömöt okoz - mindezt átadni másoknak is. Ha ez néhány esetben sikerül, már megérte!

De nézzünk a kulisszák mögé és lássuk, honnét ered ez a fajta szépség! A bonsai művészete Kínából indult, több mint 2000 évvel ezelőtt, és onnét terjedt át Japánba. Ott fejlődött és teljesedett ki a mai szintre. Apáról-fiúra szállt, generációkon keresztül alakítottak egy-egy növényt, és a több száz év alatt szinte tökéletessé nevelték. Ezek a növények a piac számára hozzáférhetetlenek.

Akár a lakásunkat díszítő bonsaiok, akár a big bonsaiok, vagy más szóval kerti alakfák, hű társai lehetnek a mai rohanó világ civilizált emberének. Egy kis természettel fűszerezve a mindennapokat a stressz is leküzdhetőbbé válik, időt hagyva egy kis elmélkedésre egy szépen kialakított kert nyugalmában. Ezek az élő szobrok megfelelő locsolás, gondozás és szeretet mellett hálás társai tudnak lenni az embernek, szép és érdekes darabjai a kertjének, környezetének, és több száz évig képesek élni. Ugyanis luxus körülményeket biztosítunk nekik a természetben megtalálható társaikkal szemben. (Ellentétben a hiedelemmel, hogy sanyargatjuk őket!)

Japán kert - Bonsai Hungary


Szerencsére hazánkban is egyre nagyobb igény mutatkozik a kertek egyedi kialakítására és a keleti kertkultúra meghonosítására. A kereslet és a kínálat itt találkozik, igyekszünk esztétikát becsepegtetni a megszokott tujasorok és rózsabokrok helyére.

Kívánom, hogy te is éld meg ezt a csodás érzést, hogy bonsait nevelsz! Nézz körbe kínálatunkban és találd meg a hozzád legközelebb álló fajtát!

 

Fehér Imre