Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran ismételt kérdések

Hol helyezzem el a megérkezett fát?

A bonsai fák is, mint szinte minden szárazföldi élőlény, napfény függők. Vagyis igyekezz a fát világos, félárnyékos helyre tenni! Fontos, hogy olyan fix helyet válassz kedvencednek, ahol nem éri közvetlenül hideg levegő, sem pedig a fűtés okozta meleg száraz lég. Ha megtaláltad az ideális helyet számára, ne változtass rajta!
 

Bonsai elhelyezése - Bonsai Hungary
 

Mikor kell először öntözni a megrendelt bonsai-t?

Megérkezett az áhított bonsai, de nem tudod mikor kapott utoljára vizet? Nos emiatt nem kell aggódnod, mert nedves talajjal érkezik új kedvenced! A fát, a megrendelésed mellé mellékelt videóban bemutatott módon akkor kell először megmeríteni, amikor kezd a talaj kivilágosodni, szikkadni.

A 10-20cm-es tálban lévő beltéri növényeket nagyjából heti 1-2 alkalommal, a nagyobb tálban lévőket hetente kell megmeríteni.

Ha  kültéri fát rendeltél, akkor a teleltetés szabályainak megfelelően télen csak havonta kell öntözni. Nyáron természetesen gyakrabban, akár naponta is ha a nagy melegben kiszáradt a fa földje.

Figyelem! A portulacaria afra és a ficus retusa fajtájú fák nem szeretik a túl gyakori öntözést!


Mikor kapjon először tápanyagot a bonsai?

A beltéri neveltetésű fákat az első "öntözés" alkalmával már el lehet látni tápanyaggal. A különböző tápanyagok leírásában szerepel az adagolás és hogy milyen időközönként kell alkalmazni. Olvasd el figyelmesen!
 

Tápanyag - Bonsai Hungary
 


Mit tegyek ha a nemrég megérkezett fa hullajtja a leveleit?

A fák remekül alkalmazkodnak de tény, hogy a rövid időn belüli sok helyváltoztatást egyes példányok rossz néven veszik. Ez persze nem azt jelenti, hogy a fa eldobja az életét, csak picit gyengélkedik. 

Első lépés, hogy ne ess pánikba és ne változtass a jól megválasztott helyén!

Második lépésként, az elsárgult esetleg elbarnult leveleket távolítsd el a fáról!

Harmadik lépés. Végezz párakúrát, ami segít a fa gyors regenerálódásában! A párakúra három napig tart. Este vizezd be a fa lombját, majd húzz rá lazán egy zacskót és ne kösd össze a száját! Csak a lombra kell a zacskót húzni és reggel el kell távolítani. A fa a kúra végeztével hamar újra pótolni fogja az elhullott leveleket. Fontos, hogy mielőbb kezdd el a kezelést! Amennyiben két hét után sem kezd el új hajtásokat, leveleket hozni úgy bátran keress meg minket telefonon, e-mailben, hogy további tanácsokkal lássunk el a gondozást illetően!


Hogyan juthatok hozzá az online Tanfolyamhoz? 

Mint minden vásárolt termékhez, a bonsai fákhoz is jár egyfajta használati utasítás. Ne feledd! A bonsai élőlény. Vagyis vízre, napfényre és tápanyagra van szüksége. Érdemes ezeket is figyelembe venned mielőtt kiválasztod új kedvencedet. Minden megvásárolt fa mellé adunk egy öt részből álló videós tananyagot, amelyből elsajátíthatod ezeknek a  fáknak a  helyes gondozását. Megrendelésed visszaigazoló e-mailje tartalmazza a videók linkjét. Továbbá a megérkezett csomagban is elhelyezünk egy növény adatlapot, mely szintén tartalmazza a weboldal címét amin a tananyag megtekinthető.
 

Bonsai tanonc - Bonsai Hungary
 

Amennyiben személyesen szeretnéd megvásárolni a bonsai-od, üzletünkben is meg fogod kapni a növény adatlapját a weboldal címmel.


Hol találok információt a beltéri fák téli  plusz megvilágításáról vagy a kültéri bonsai-ok teleltetéséről?

A www.bonsaitanonc.hu oldalon nem csak a gondozási videókat találod meg, de a téli megvilágításról és a teleltetésről is olvashatsz hasznos cikkeket.