Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Pyracantha (Tűztövis) bonsai - hajlított törzsű, 20 cm
35.000 Ft
Menny.:db
Termék címkék:
bonsai pyracantha tűztövis

Pyracantha (Tűztövis) bonsai - hajlított törzsű, 20 cm

35.000 Ft
Menny.:db

A Pyracantha, vagy más néven tűztövis egy igazán különleges megjelenésű bonsai. Az évszakok váltakozásával a növény is időről-időre megújul.

Tavasszal dús, sötétzöld lombkoronájában apró, fehér, csokros kis virágokat hoz, melyek a nyár folyamán élénkzöldből égővörös vagy narancsszínű bogyós terméssé alakulnak. Tömött fürtökben csüngő gyümölcse augusztustól tél közepéig díszíti a növényt. Nevét  terméséről és tövises vesszőiről kapta.

Ezt a típusú bonsai fát alátét nélkül szállítjuk. A kép csak illusztráció! Rendelés esetén nem a képen látható fát, hanem egy hasonló növényt küldünk.

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Leírás

A tűztövis tökéletes választás kezdő bonsai nevelőknek, mert természetes cserje formája könnyen alakítható egytörzsű fácskává. Leggyakrabban a keskeny levelű tűztövist (Pyracantha angustifolia) formálják valamely bonsai stílusnak megfelelően.

Örökzöld, hosszúkás levelei, nagy tömegű fehér virágai és látványos, élénk színű termése teszi tökéletes bonsai alapanyaggá ezt a kertekben is népszerű cserjét.
 

Pyracantha (Tűztövis) bonsai
 

Többféle hagyományos bonsai stílusban is kialakítható.

A Pyracantha bonsai legfőbb jellemzői

  • Kültéri bonsai fa, így ennek megfelelően keress neki helyet otthonodban, munkahelyeden
  • Örökzöld, egész évben gyönyörködhetünk dús lombkoronájában
  • Virágzó és termést hozó bonsai, egész évben folyamatosan megújuló külsejével hálálja meg a törődést
  • Csokoládébarna törzs jól alakítható

Hogyan gondozd a Pyracantha bonsait?

Bonsai fényigénye A félárnyékos helyeket kedveli, óvni kell a közvetlen, erős napfénytől. Kertben érdemes egy nagyobb fa árnyékában helyet találni neki, míg erkélyen vagy teraszon gondoskodni kell a megfelelő árnyékolásról. A tűztövist védeni kell a fagyoktól.
Bonsai öntözése A bonsai vegetációs időszakában (kora tavasztól-késő őszig) naponta öntözd, talaját tartsd mindig nedvesen.
Bonsai tápoldatozása Kora tavasztól a virágzásig hetente tápoldatozd, majd a termések kifejlődésétől az ősz derekáig kéthetente ismételd.
Bonsai metszése

A tavasz végén vágd vissza az új hajtásokat két levélre. A tűztövis virágai és bogyói az előző éves hajtásokon jelennek meg, ezért a növény metszésekor legyünk erre tekintettel. A vegetációs időszakban folyamatosan visszavágható a forma megtartása céljábólÓvatosan drótozd, mert az idősebb ágak törékenyek.

Bonsai átültetése Kétévente ültesd át, így tápanyagdús, számára megfelelő talajban növekedhet. Az átültetést kora tavaszra ütemezd. Használj hozzá jó vízelvezető képességű bonsai földkeveréket.


Bonsai érdekesség
 

A tűztövis élénk színű termése és tövisei igazán karakteresek, hasonlóan karakán, tüzes személyiségeknek jó ajándék lehet egy ilyen bonsai fa.

A szúrós, bogyós növények a küzdelmet, az új élet kezdetét szimbolizálják.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.