Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Közepes bonsai csomag - Ligustrum chinesis, hajlított törzsű bonsai fával
14.500 Ft
Menny.:db
Termék címkék:
ajándék bonsai csomag

Közepes bonsai csomag - Ligustrum chinesis, hajlított törzsű bonsai fával

14.500 Ft
Menny.:db

Az első bonsai megszerzése mindig különleges esemény. Sok embert ez a pillanat indít el egy hosszú és élményekben gazdag közös úton a japán kertkultúra világában.

Ezért is az egyik legszebb ajándék, amivel meglepheted szeretteidet vagy önmagadat az egy bonsai. Természetesen az ilyen különleges növénynek speciális igényei vannak, ezért érdemes már a legelején a fontosabb dolgokat is beszerezni mellé. Ebben a csomagban a kis bonsai fa mellett a gondozásához, neveléséhez szükséges legfontosabb kellékeket is megkapod.

A csomag tartalma:

 • Ligustrum chinesis (Kínai fagyal), hajlított törzsű bonsai, 15 cm-es tálban
 • 15 cm-es alátét, a tállal megegyező színben
 • kicsi bonsai olló
 • 500 ml-es bonsai tápoldat
 • 40 grammos adagolt formázó drót, 1 mm-es

A kép csak illusztráció! Rendelés esetén nem a képen látható fát, hanem egy hasonló növényt küldünk.

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Leírás

Bonsait ajándékozni csodálatos dolog. Egy bonsai fával nem csak egy dekorációs elemet adunk szerettünknek, hanem az önkifejezési lehetőséget is.
 

Ligustrum bonsai
 

Ebbe a csomagba beletettünk mindent, amire a növény szakszerű gondozásakor szükséged lehet.

A bonsai ajándékcsomag tartalma

 • Ligustrum chinesis (Kínai fagyal), hajlított törzsű bonsai, 15 cm-es tálban
 • 15 cm-es alátét, a tállal megegyező színben
 • kicsi bonsai olló
 • 250 ml-es bonsai tápoldat
 • 40 grammos adagolt formázó drót, 1 mm-es
   

Bonsai csomag - Ligustrum chinesis (Kínai fagyal)
 

Hogyan gondozd a Ligustrum chinesis bonsait?

A fagyal félék hazánkban is igen népszerű cserjék, melyek sok családi háznál sövényként megtalálhatóak. Bonsainak nevelve a Ligustrum chinesist, más néven a kínai fagyalt részesítik előnyben. Vastag, erős törzse, széles levelekből álló, dús lombkoronája és kiterjedt gyökérszerkezete tökéletesen alkalmassá teszik a legtöbb hagyományos bonsai stílus kialakítására. Robusztus növekedésű, törzse rövid idő alatt is vastaggá válik. Folyamatos alakítást, metszést igényel.

Bonsai fényigénye Napos helyet válassz neki, de kerüld, hogy a déli nap közvetlenül érje. Megfelelő árnyékolással ideális helyet lehet neki biztosítani bármely ablaknál. A nyári hónapokban a kertben vagy a teraszon is jól érzi magát, ám teleltetni mindenképpen beltéren kell.
   
Bonsai öntözése A kiterjedt gyökérszerkezete sok vizet vesz fel, mindenképpen merítéses locsolás javasolt a fagyalnál. Nyáron akár naponta is szükséges öntözni. A szárazságot rosszul tűri, levelei lekókadnak, ágrészek elszáradhatnak.
   
Bonsai tápoldatozása Nyáron érdemes kéthetente tápoldatozni.
   
Bonsai metszése Az új hajtásokat a vegetációs időszakban (kora tavasztól-őszig) folyamatosan vágd vissza a bonsai formamegtartása végett. Ha szükséges, akkor akár egész évben metszéssel alakíthatod.
   
Bonsai átültetése A terjedelmes gyökérszerkezet miatt évente szükséges átültetni, óvatos gyökérmetszést lehet rajta végezni. Az ültetéskor használj normál bonsai földkeveréket!


Bonsai érdekesség
 

A kínai fagyal robusztus megjelenése a férfias erőt, stabilitást szimbolizálja. Tökéletes ajándék ötlet férfiaknak egy ilyen bonsai. Akár születésnapra, évfordulóra vagy apává válás alkalmára is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.