Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Közepes bonsai csomag - Ficus retusa, hajlított törzsű bonsai fával
14.500 Ft
Menny.:db
Termék címkék:
ajándék bonsai csomag

Közepes bonsai csomag - Ficus retusa, hajlított törzsű bonsai fával

14.500 Ft
Menny.:db

Az első bonsai megszerzése mindig különleges esemény. Sok embert ez a pillanat indít el egy hosszú és élményekben gazdag közös úton a japán kertkultúra világában.

Ezért is az egyik legszebb ajándék, amivel meglepheted szeretteidet vagy önmagadat az egy bonsai. Természetesen az ilyen különleges növénynek speciális igényei vannak, ezért érdemes már a legelején a fontosabb dolgokat is beszerezni mellé. Ebben a csomagban a kis bonsai fa mellett a gondozásához, neveléséhez szükséges legfontosabb kellékeket is megkapod.

A csomag tartalma:

 • Ficus, hajlított törzsű bonsai, 15 cm-es tálban
 • 15 cm-es alátét, a tállal megegyező színben
 • kicsi bonsai olló
 • 500 ml-es bonsai tápoldat
 • 40 grammos adagolt formázó drót, 1 mm-es

A kép csak illusztráció! Rendelés esetén nem a képen látható fát, hanem egy hasonló növényt küldünk.

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Leírás

Bonsait ajándékozni csodálatos dolog. Egy bonsai fával nem csak egy dekorációs elemet adunk szerettünknek, hanem az önkifejezési lehetőséget is.
 

Fikus retusa bonsai

A képen egy idősebb Ficus bonsai hajlított törzse és különleges léggyökerei láthatóak.

Ebbe a csomagba beletettünk mindent, amire a növény szakszerű gondozásakor szükséged lehet.

A bonsai ajándékcsomag tartalma

 • Ficus, hajlított törzsű bonsai, 15 cm-es tálban
 • 15 cm-es alátét, a tállal megegyező színben
 • kicsi bonsai olló
 • 250 ml-es bonsai tápoldat
 • 40 grammos adagolt formázó drót, 1 mm-es
   


 

Hogyan gondozd a Ficus bonsait?

A fikuszfélék szobanövényként is igen népszerűek, könnyű gondozásuk és csodás, élénk lombozatuk életet visznek bármely helyiségbe. Beltéri növény, így ennek megfelelően keress helyet neki otthonodban. Örökzöld, egész évben gyönyörködhetsz élénkzöld lombkoronájában.

Bonsai fényigénye Közepes fényigényű. A hideget azonban nem kedveli, légkonditól érdemes távolabb elhelyezni, mert a huzattól ledobja a leveleit.
Bonsai öntözése Közepes vízigényű. A talaját mindig tartsd nedvesen, különösen ha gyengén éri fény. Ha levelei sárgulni kezdenek, akkor túl lett öntözve.
Bonsai tápoldatozása A növekedési időszakban (márciustól-októberig) érdemes kéthetente tápoldatozni. Kivéve, ha az ültetőközege le lett cserélve, vagy át lett ültetve. Ebben az esetben néhány hónapig a tápoldatozás elhagyható.
Bonsai metszése Az új hajtásokat érdemes 2-3 levélre visszavágni a növekedési időben. A nagyobb ágakat télen metszd vissza, a vágások helyét sebkezelővel kezeld. Bármikor alakítható drótozással.
Bonsai átültetése Kétévente, tavasszal érdemes egy mérettel nagyobb edénybe ültetni. Nagyobb növényeknél a gyökerek visszavágásával visszaültethető az addigi bonsai táljába. Az ültetéskor használj normál bonsai földkeveréket!


Bonsai érdekesség
 

Úgy tartják, hogy a Ficus retusa bonsai különleges léggyökér szerkezete az erős kötődést, a szoros, bensőséges kapcsolatot szimbolizálja, így legkedvesebb barátainknak, családtagjainknak igazán különleges ajándék lehet egy ilyen típusú bonsai fa.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.