Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Pinus parviflora (Japán selyemfenyő) bonsai - hajlított törzsű, 18-21 cm-es tálban
72.000 Ft
Menny.:db
Termék címkék:
bonsai fenyő pinus

Pinus parviflora (Japán selyemfenyő) bonsai - hajlított törzsű, 18-21 cm-es tálban

72.000 Ft
Menny.:db

Az japán selyemfenyő egy igazán látványos örökzöld bonsai, mely igazi dísze lehet kertednek. Jellegzetes kékes tűlevelei csomókban állnak, lombkoronája dús, mégis strukturált összhatású a megfelelő alakítás mellett.

Ezt a típusú bonsai fát alátét nélkül szállítjuk. A kép csak illusztráció! Rendelés esetén nem a képen látható fát, hanem egy hasonló növényt küldünk.

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Leírás

A japán selyemfenyő bonsainak nevelve valódi keleti hangulatot teremt a kertben. A jól alakítható törzs és a jellegzetes, csomókban zöldellő tűlevelek együttes hatása ez a lenyűgöző megjelenés. Különösen előnyös összhatást érhetsz el, ha sziklákkal és apró növényekkel, mohával veszed körül.

Az idősebb bonsaiok toboztermést hoznak, melyeket javasolt leszedni, hogy a fa ne fordítsa minden energiáját a magvak érlelésére. Illetve ennek másik oka, hogy a bonsai kis méretéhez képest túl nagyok a tobozok.
 

Pinus parviflora (Japán selyemfenyő) bonsai
 

Ágai jól alakíthatóak drótozással, a sűrűn álló apró tűlevelek szabályos lombkoronát eredményeznek. A hokidachi kivételével valamennyi hagyományos bonsai stílus kialakítható a japán selyemfenyőből.
 

A japán selyemfenyő bonsai legfőbb jellemzői

  • Kültéri bonsai fa, így ennek megfelelően keress neki helyet otthonodban, munkahelyeden
  • Örökzöld, így egész évben igazi ékszere lehet kertednek
  • Jellegzetes, csomókban álló tűlevelei vannak
  • A fa kérge sima és szürke
     

Hogyan gondozd a japán selyemfenyő bonsait?

Bonsai fényigénye Kedveli a napos helyeket, így érdemes ennek megfelelő helyet találni neki a kertben. A nyári, forró napokon érdemes árnyékolással védeni.  A téli, kemény fagyoktól óvd!
Bonsai öntözése A vegetációs időszakban (kora tavasztól-késő őszig) naponta öntözd, de a perzselés elkerülése érdekében ügyel rá, hogy a leveleit ne érje a locsolóvíz. A téli hónapokban elegendő ritkábban.
Bonsai tápoldatozása Tavasztól tél elejéig három-négy hetente tápoldatozd.
Bonsai metszése Tavasszal csípd le az új hajtások felét vagy harmadát. Minden második évben metszd le az ágak csúcsát, melyet lehetőleg kora őszre időzíts. A tél beköszönte előtt érdemes az idősebb tűleveleket eltávolítani, így a fény a fa belsőbb ágaihoz is könnyebben eljut.
Bonsai átültetése A fa korától és gyökérzetének fejlettségétől függően, érdemes kettő-öt évente átültetni. Az átültetést a tavasz elejére időzítsed. Használj jó vízelvezető képességű bonsai ültetőközeget hozzá.


Bonsai érdekesség
 

A fenyő a legtöbb kultúrában az életerőt, az állandóságot, a hosszú életet és a gyógyulást, megújulást szimbolizálja. Mindemellett erőt, magabiztosságot sugall, így remek választás férfiak részére is.

A háromszög forma, mely a legtöbb fenyőfélét jellemzi, stabilitást tükröz. Felelősségteljes személyek számára tökéletes választás ajándékként egy ilyen bonsai.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.