Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bonsaiblog

Szeretnél jobban elmélyedni a bonsaigondozás művészetében? A legjobb helyen jársz!

Cikkeinkből további érdekességeket tudhatsz meg a bonsaiokról, nevelésükről és kultúrájáról!

Gyökerektől a koronáig - Teljes útmutató a bonsai átültetéshez

Gyökerektől a koronáig - Teljes útmutató a bonsai átültetéshez

Eljött a tavaszi átültetések ideje, mely az egyik legfontosabb időszak kis zöld barátaink életében. Tavasszal, amikor a természet újraéled, a bonsaiok is ébredeznek téli álmukból. Ez a tökéletes pillanat, hogy új otthont adjunk nekik, segítve őket abban, hogy erőteljesebben nőjenek és gyönyörűen virágozzanak.

Merüljünk is el a tavaszi átültetés rejtelmeiben! Garantálom, hogy ez az útmutató minden kérdésedre választ ad majd, és a végére magabiztosan fogsz hozzáállni a bonsaijaid átültetéséhez. Készen állsz? Akkor hajrá!

Az őszi bonsai gondozás 5+1 legfontosabb szabálya

Az őszi bonsai gondozás 5+1 legfontosabb szabálya

Az ősz beköszöntével itt az idő, hogy sorra vegyük a bonsai kertészek legfontosabb feladatait. A fák lassan megállítják növekedésüket, nem hoznak új hajtásokat, felkészülnek a télre.

Ha rajongsz a bonsaiért, és nemrégiben szereztél be egyet, akkor biztosan érdekelni fog, hogyan gondozd bonsaiodat ősszel? Nos, akkor derítsük ki!

Bonsai tartása a lakásban

Bonsai tartása a lakásban

A bonsaiok nem egyszerűen a lakás díszei, hanem önmagunk kifejezőeszközei is egyben. Mindannyiunkban ott rejtőzik a művész, épp csak a munkánk, vagy a meglehetősen gyors életvitelünk nem engedi kibontakozni azt.

Bonsai, avagy a japán törpefák

Bonsai, avagy a japán törpefák

A természet megajándékozott bennünket a növények folyton megújuló küllemével. Végtelenül változatos szín- és formavilággal kápráztatnak el bennünket. Nézzük, mi is az a bonsai!
Legyél te is Bonsai Tanonc!

Legyél te is Bonsai Tanonc!

A bonsai nem csak egy közönséges szobanövény, hamar igazi kapcsolat alakul ki az ember és a fa között! Így érthető, hogy sokkal nagyobb körültekintéssel gondozzuk a bonsaiainkat. Ezért is fontos, hogy már a kezdetektől helyesen neveljük fánkat.