Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bonsai, avagy a japán törpefák

Mi a bonsai?
 

Nem, nem egy új faj, nem is egy élettelen dísztárgy. A világ minden táján ismeretes ma már a bonsai kifejezés. A szó eredete japán,  egész egyszerűen lapos edényben nevelt növényt jelent.
 

Bonsai, avagy a japán törpefák


Ki hitte volna, de épp úgy, ahogy házi kedvenceink nagy részét, ezeket a növényeket is a legalapvetőbb tulajdonságuk alapján nevezték el. A “bon” szó lapos edényt vagy tálcát jelent, míg a “sai” kifejezés a növényre utal.

Ám a bonsai több mint egyszerű nyelvtani fordítás. Művészet, mely a természetben szabadon élő növények életét és fejlődését hivatott egyfajta idealizált, mégis élethű formába önteni. Ezek a lények csodálatos, és olykor hihetetlen körülmények között fejlődnek, ezért fel kell készülnünk rá hogy sosem készül el a mű, melyre megihlettünk. A bonsai önkifejező eszköz, melyet több évszázados megfigyeléseken alapuló dogmák betartásával hozhatunk létre.

A természet megajándékozott bennünket a növények folyton megújuló küllemével. Végtelenül változatos szín- és formavilággal kápráztatnak el bennünket.
 

Miért jó egy bonsai tulajdonosának lenni?


A bonsai felelősségre nevel, ösztökél, előhozza rejtett vagy elfeledett művészi képességeink. A bonsai fejleszti kreatív gondolkodásunk, természetimádatra, tiszteletre nevel és tiszteletet követel mások szemében. A bonsai az éltető erő jelképe. A bonsai, mint alkotás, mindaz ami Én vagyok. Törzse az életutam, ágai célok melyek eléréséhez türelem kell. A tervezéstől a kivitelezésen keresztül a “kész” alkotásig oktat, fejleszt, kiszélesíti látókörünk.


 

Mi is kell ahhoz, hogy mi magunk is élvezhessük a fantáziánk által létrehozott kép megalkotásának folyamatát egy bonsai kialakítása során?


A válasz egyszerű. A természettel szembeni alázat, tisztelet valamint az eme művészet iránti rendületlen lelkesedés. Ha mindezek birtokában vagyunk csak át kell adnunk magunkat az élménynek.

Térj be hozzánk és szerezd meg első bonsai fádat, hogy kreatív gondozásod által méltán büszke társává válhass!