Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
30.800 Ft
Menny.:db
Termék címkék:
acer bonsai juhar

Acer palmatum shaina (Japán juhar) bonsai - egyenes törzsű, 40-45cm 8-10 éves

30.800 Ft
Menny.:db

Az japán juharok igen változatosak, tavasszal levélszínük gyakran élénkebb és meghatározóbb, mint egy virágnak. A levél alakja és mérete is káprázatosan sokféle.

Számtalan remek tulajdonságának köszönhetően az egyik legkedveltebb bonsai fajta. Szép ágrendszere, kecses törzse és évszakonként változó színű lombkoronája teszi tökéletessé.

Ezt a típusú bonsai fát alátét nélkül szállítjuk. A kép csak illusztráció! Rendelés esetén nem a képen látható fát, hanem egy hasonló növényt küldünk.

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Leírás

A japán juhar legmeghatározóbb része a díszes, színes lombkoronája. Valószerűtlenül élénk, sokszor skarlátvörös vagy bíbor árnyalata bármilyen környezetből hangsúlyosan kiemeli. Egy ilyen bonsai igazi ékköve lehet kertednek.
 

Acer palmatum (Japán juhar) bonsai
 

Bármilyen árnyalatú is a juhar tavasszal vagy a nyáron, ősszel egészen más árnyalatokban pompázik. A leghalványabb sárgától kezdve, a vörösökön át, egészen a mély bordóig mindenféle színt megcsodálhatunk egy bonsaion. Kecses törzse, hajlékony ágai elegáns összképet eredményeznek.

A japán juhar minden bonsai stílusban kialakítható, kivéve a bunjin stílust.

A juhar bonsai legfőbb jellemzői

  • Kültéri bonsai fa, így ennek megfelelően keress neki helyet otthonodban, munkahelyeden
  • Lombhullató, tavasztól őszig többször is változtatja lombkoronájának színét, majd az első fagyok környékén lehullajtja
  • Jellegzetes, ötkaréjú levelei vannak
  • A törzse is különleges, a fiatalabb ágak általában zöldes színűek, míg a vastagabb törzs rész inkább szürkésbarna árnyalatú

Hogyan gondozd a japán juhar bonsait?

Bonsai fényigénye A jó fényellátottság alapvető feltétele a pompás lombszíneződésnek. Azonban a forró nyári naptól árnyékolással védheted bonsaiodat, az erős napsütéstől levelei megperzselődhetnek. A téli, kemény fagyoktól óvd!
Bonsai öntözése A vegetációs időszakban (kora tavasztól-késő őszig) naponta öntözd, de a perzselés elkerülése érdekében ügyel rá, hogy a leveleit ne érje a locsolóvíz.
Bonsai tápoldatozása A rügyfakadás utáni első hónapban hetente tápoldatozd, majd a nyár végéig kéthetente.
Bonsai metszése Tavasszal néhány pár levelet hagyj csak meg, a többit vágd vissza. A nagy leveleket távolítsd el a növekedési időszakban. A hosszú ízközöket vágd vissza.
A kisebb levelek és a szép őszi lombszíneződés érdekében javasolt nyár közepén az összes levelet levágni. A drótozást érdemes közvetlenül ez után időzíteni.
Bonsai átültetése Tízéves koráig javasolt kétévente átültetni, később csak ha szükséges. Az ültetéshez használj bonsai földkeveréket!


Bonsai érdekesség
 

Ha ajándékba szánod a japán juhar bonsait, kifejezheted vele vonzódásodat, romantikus érzéseidet. Szenvedélyes emberekhez illő növény.

A juhar feltűnő, vörös árnyalata erősen kitűnik, de mégis harmonikusan beleolvad a zöld, természetes környezetébe.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.